30 Ocak 2017 Pazartesi

Halkalı da: Ataköy Dürümcüsü

Ataköy dürümcüsü, adıyla alakası olmayan bir konumda bulunuyor. Adını aldığı Ataköy mevkiinde hizmet vermeye başlamış daha sonra taşınmış kebap restoranı. Arkadaş tavsiyesi üzerine gittiğim mekân, dışarıdan salaş bir dürümcü gibi görünüyor. Konumlandığı cadde boyunca gösterişli kebapçılara rağmen onlarla eşdeğer bir restoran izlenimi veriyor. Girdiğimiz de şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. İçeride duvarları kaplayan çerçeveler karşılıyor bizi. İlginizi çekmemesi mümkün değil. O kadar çok fotoğraf var ki hepsi de ünlü sanatçılarla çekilmiş. Üst kata çıkana kadar epey zaman geçiyor. Merdivenlerden fotoğraflara yavaş yavaş bakarak anca ulaşabiliyorsunuz masalara. Lakin bir şey dikkatimi çekiyor. Fotoğraflar o kadar eski ki ünlüleri tanımak imkânsız halde. Doğal olarak beklentimi de yüksek tutmamı sağlıyor bu atmosfer. Garsonun gelmesi ile siparişleri veriyoruz. Her gelen tepside kendi yemeğimi ararken nedense servis gecikti. Tepsilerin gittiği yönleri izlerken fark ediyorum. Kebap öncesi başlangıçlarda var. Artık gelmeli onlar.

Eksik bir şeyler mi var?

Başlangıçların içinde ne tulum peyniri ne de tereyağı var. Sıcak lavaşı söylemiyorum bile. Turp ve yeşil soğanı yadırgıyorum nedense. Sevmememden kaynaklanabilir fakat kebap öncesi alakasız geliyor bana. Doyurucu olmak zorunda değil tamam kabul ediyorum. Bence alakasız şeyler konulmamalıydı.

O gelen tepsi bizim olmalı…


Garsonla bugün anlaşamamışız belli ki. İki kişilik karışık kebap beklerken tek kişilik geldi. Olsun biz yine de doyduk demek isterdim lakin diyemiyorum. Pişmeyen pirzola yiyemedim. Onun yerine kuzu şiş koyulsaydı ne iyi olurdu. Tabii fikrimi kendime saklayarak devam ediyorum. Hep merak ettiğim sorudur kebabın yanında soğan yemek zorunlu mudur? Yoksa sevmeyenler için soğan ayrı bir tabakta getirilebilir mi? Can havliyle masanın üzerinde yer alan menüden tatlılara göz atıyorum. En azından tatlıyla doyarım diyorum. Sizde de oluyor mu et yemeklerinin üzerine direkt künefe yeme fikri? J Belki de bana özgüdür. İyi de bu fotoğrafta künefenin üzerine Antep fıstığı konuşmuş onun yerine farklı bir şey konulmuş görünüyor. Sorduğumda Antep fıstığı yerine ceviz konulduğunu öğreniyorum. Ne demek künefenin üzerinde ceviz parçaları var. Garson katmer olduğunu söyleyip ekliyor Antep fıstıklı diye. Beğenemiyorum nedense güler yüzlü garsonun hatırına yiyorum. Hayal kırıklığı ile ayrılıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder